YOGA

Diferitele tipuri de yoga au contribuit la popularitatea sa susținută de-a lungul a mii de ani.
Cu atât de multe moduri de a practica această formă străveche de exercițiu, există ceva pentru toată lumea.

Yoga combină mișcarea, atenția și meditația în diferite forme.

De la întinderi blânde și tehnici de respirație meditativă până la transpirație în studiouri deliberat fierbinți.
În general, se crede că yoga ajută la îmbunătățirea flexibilității, a amplitudinii de mișcare și a forței, precum și la reducerea stresului.
Citiți mai departe pentru a afla despre diferitele tipuri de yoga în timp ce le explorăm pe scurt originile, stilul și beneficiile atât pentru minte, cât și pentru corp.

Yin Yoga

Originar din anii 1970 de la expertul american în arte marțiale, Paulie Zink, Yin yoga este similar cu yoga de restaurare prin faptul că încorporează posturi lent și întinderi pentru a prelungi mușchii și țesuturile conjunctive la un nivel mai profund.
Începătorii încep prin a ține aceste poziții timp de câteva minute, în timp ce experții le pot ține timp de zece sau mai mult.
Scopul practicii este de a încetini organismul, activând sistemul nervos parasimpatic și permițând corpului să se relaxeze complet în asane pentru a elibera stresul și tensiunea atât fizic, cât și mental.

Hatha Yoga

Este important să începem aici, deoarece Hatha yoga are ca insemnatate „disciplină a forței”.
Cu alte cuvinte, orice tip de yoga care învață posturi fizice este tehnic Hatha. Cu toate acestea, în realitate, când vedeți o clasă promovată ca „Hatha”, probabil că va fi un stil blând, mai lent, folosind ipostaze de bază care sunt potrivite pentru începători.
Când și unde a apărut Hatha yoga pentru prima dată sunt dezbătute, dar a avut ca scop folosirea stăpânirii corpului pentru a vă ajuta să ajungeți la perfecțiunea spirituală.
Este încă adesea definită ca incluzând ipostaze sau posturi (cunoscute sub denumirea de asane), respirație (pranayama) și meditație în diferite combinații și, ca și în cazul multor cursuri de yoga comerciale, este probabil să aveți mai mult un antrenament fizic decât un experiență spirituală în clasă.

OFERTE & ABONAMENTE

Sesiune de Yoga Duo

100 RON/persoana
  • Sunteti un grup de maxim 2 persoane si vreti sa veniti impreuna la Yoga. Sau vrei sa vii doar cu o prietena/membru familie.

Abonament 4 sesiuni Yoga Duo

380 RON/persoana
  • Sunteti un grup de maxim 2 persoane si vreti sa veniti impreuna la Yoga. Sau vrei sa vii doar cu o prietena/membru familie.Cu acest abonament aveti acces la 4 sesiuni de Yoga in grup valabile 1 luna.

Sesiune de Yoga Privat

220 RON/persoana
  • Bucura-te de beneficiile unei sesiuni private!​

Abonament cu 4 sesiuni Yoga Privat

800 RON/persoana
  • Ai acces la 4 sesiuni private de YOGA valabile 1 luna de zile.

Asthtanga Yoga

Ashtanga yoga este un stil de yoga atletic și provocator care urmează o secvență stabilită. Acest tip de yoga a fost predat și popularizat la mijlocul anilor 1900 de către guru indian yoga, K. Pattabhi Jois.
Este de fapt o formă de Vinyasa yoga, cu „Vinyasa” referindu-se la mișcarea fluidă de a lega o poziție de alta.
Ashtanga urmează aceleași șase serii de asane specifice care curg una în alta, însoțite de respirație sincronizată.
Este o tehnică solicitantă din punct de vedere fizic despre care se spune că îmbunătățește rezistența și flexibilitatea corpului.
De asemenea, are potențial beneficii de conștientizare datorită necesității de a fi prezent în timp ce treceți prin secvențele provocatoare.
Ashtanga este adesea confundat cu power yoga, care este la fel de atletic, dar nu urmează un model stabilit. Profesorilor le place adesea să își creeze propriile rutine de flux vinyasa pentru a crește provocarea și pentru a oferi studenților avansați o practică mai solicitantă.

 

Bikram Yoga (Hot Yoga)

Bikram yoga a fost fondată de guru-ul yoga american, născut în India, Bikram Choudhury, care a emigrat în America în 1971 și a câștigat popularitate în întreaga lume în anii 1990 cu o serie de susținători celebri.
Acest tip de yoga constă dintr-o serie de 26 de posturi și două exerciții de respirație efectuate într-o cameră încălzită la 104℉ (40℃) cu 40% umiditate, pentru a ajuta la recrearea climatului indian pe care Choudhury îl cunoștea.
Cursurile de yoga fierbinți, deși probabil inspirate de yoga Bikram, s-ar putea să nu urmeze secvența setată de poziții a lui Bikram.
Se spune că căldura îi ajută pe participanți să-și crească flexibilitatea, să se detoxifice prin transpirație și să-și facă sistemul cardiovascular să lucreze mai mult pentru a-i menține o temperatura mai rece.

Iyengar Yoga

Fondat de B.K.S Iyengar în India în anii 1970, acest tip de yoga se concentrează pe precizia și alinierea posturilor.
Participanții pot folosi o serie de elemente de recuzită, inclusiv caramizi de yoga, benzi, pături și perne pentru a-și ajuta corpul să atingă alinierea corectă a posturii.
Deși este un stil de yoga mai lent decât Ashtanga sau Bikram, este nevoie de o concentrare imensă pentru a obține alinierea corectă a fiecărei posturi, precum și capacitatea de a ține asanele pentru perioade mai lungi de timp.
Acest stil de yoga poate aduce beneficii celor care se recuperează după leziuni sau care se simt foarte inflexibili, deoarece recuzita ajută la atingerea posturilor dorite fără a se întinde excesiv.

Kundalini Yoga

Se crede că datează din jurul anului 1000 î.Hr., Kundalini yoga a fost adusă pentru prima dată în SUA de Yogi Bhajan în anii 1970, deși originile sale exacte nu sunt cunoscute.
Combină mișcarea, respirația și sunetul sub formă de cântări sau cântec.
Kundalini este conceput pentru a vă activa energia spirituală cunoscută sub numele de shakti, situată la baza coloanei vertebrale.
O clasă tipică începe cu un cânt de deschidere urmat de o serie de posturi cu tehnici de respirație înainte de a se încheia cu meditație sau cântec.
Ideea este că prin practica Kundalini yoga putem trimite energie în sus de la baza coloanei vertebrale și în afara capului nostru, stimulând chakrele (centrii de energie) pe cale de a oferi o serie de beneficii pentru sănătate, cum ar fi starea de spirit îmbunătățită, concentrare mai mare, tensiune arterială scăzută, metabolism echilibrat și forță îmbunătățită.

Yoga restaurativă (Restorative Yoga)

Acest tip de yoga ar putea fi văzut ca sora mai calmă a lui Iyengar.
Dezvoltat de renumitul instructor american de yoga, Judith Hanson (un student la B.K.S Iyengar), ea a adaptat utilizarea recuzitei pentru a ajuta la sprijinirea corpului pe măsură ce acesta se calmează și se odihnește.
Fiecare pozitie poate fi ținută până la 20 de minute, ceea ce înseamnă că foarte puține ipostaze pot fi realizate în timpul unei ore, dar timpul petrecut fiind ghidat de un profesor de yoga și relaxându-se în asane poate avea efecte profunde, pe măsură ce participanții ating o stare de relaxare profundă.

Studioul este deschis
pe baza programărilor

Luni – Vineri: 07:00 – 21:00

Sâmbătă: 08:00 – 16:00

Duminică: evenimente ocazionale

Toate ședintele sunt NUMAI pe bază de programare.

Regulament Studio

Modificarea unei rezervari se face cu 12 ore inainte, in caz contrar acea sesiune se considera efectuata.

O sesiune are durata de 55 minute. In cazul unei intarzieri, sesiunea NU poate fi extinsa.

Preturile afisate sunt de persoana si au TVA inclus.

O sesiune privata efectuata din cadrul unui abonament semi privat, se achita cu diferenta de 50 Ron/sesiune.

Valabilitatea unui abonament se considera incepand cu prima sesiune efectuata. Sesiunile ramase dintr-un abonament expirat NU mai pot fi efectuate.

Sesiunile achizitionate NU pot fi returnate.