Pilates la saltea
Mat Pilates este o formă de exercițiu de întărire și alungire care se concentrează asupra mușchilor de bază (trunchi), în timp ce vă antrenează brațele și picioarele.
Mat Pilates se bazează pe exercițiile originale pe care Joseph Pilates le-a dezvoltat pentru a-și întări propriul corp când era foarte tânăr și apoi a început să-i învețe pe alții.
Lucrarea Mat a venit înaintea oricărui aparat (echipament) Pilates pe care l-a dezvoltat.
Include peste 500 de exerciții și poate fi practicat oriunde.
Mat Pilates poate fi modificat pentru orice vârstă, corp sau nivel de fitness.
Beneficiile Mat Pilates
Pilates este o practică a minții, a corpului și a spiritului cu beneficii care includ o postură îmbunătățită, o coordonare și un echilibru mai bune, capacitate pulmonară crescută, concentrare și concentrare îmbunătățite, conștientizare corporală crescută, managementul stresului și prevenirea rănilor.
Lucrarea cu covorașul este o alegere excelentă pentru toată lumea, de la începătorii la Pilates până la studenții avansați, deoarece exercițiile nu numai că pot crește în dificultate, dar fiecare exercițiu poate fi modificat pentru a scădea sau crește nivelul de provocare.
Practicarea Mat Pilates ajută la construirea unui corp puternic, echilibrat și crește flexibilitatea.
Pe măsură ce progresezi în practică, vei observa îmbunătățiri ale respirației, concentrării, gestionării stresului și conștientizării corpului.
Când începeți practica Pilates, nu vă frustrați. Acesta este un nou accent pe corpul tău și modul în care acesta se mișcă.
Adesea mergem prea repede sau încercăm să facem mișcări mari și ratam scopul exercițiului.
Încetini! Faceți fiecare mișcare puțin mai mică. Amintiți-vă că lucrați pentru a stabiliza o parte a corpului în timp ce mișcați alta.
Dacă munca ta se simte ca toate picioarele, restrânge munca și concentrează-te pe respirația ta și pe angajarea abdominală.
Nu uita să respiri! O mare parte din găsirea unui angajament adecvat provine din munca dvs. de respirație.
Indici precum „înfundați-vă buricul pe coloana vertebrală” pot fi confuze. Acest lucru nu înseamnă că vă sugeți stomacul, să vă apăsați partea inferioară a spatelui pe podea sau să vă țineți respirația.
Este senzația de a lăsa coastele să se relaxeze spre șolduri, în timp ce buricul este tras spre coloana vertebrală la expirare pentru a-ți angaja mușchii abdominali.
Veți simți o tragere a mușchilor podelei pelvine (abdomenul inferior – gândiți-vă sub șolduri), chiar dacă pelvisul nu se va mișca sau nu se va înclina.
Pilates nu va fi ușor imediat. Este în regulă.
Permite-ți să te bucuri de procesul de a învăța despre corpul tău și de a te mișca într-un mod nou. Distreaza-te cu el!
Cele mai comune indicații în pilates și semnificația lor:
1. Activeaza zona de centru
(activează-ți miezul, trage/lipeste buricul spre coloană vertebrală) Să începem cu cel mai de bază și obișnuit indiciu: implicați-vă nucleul („core”). Motivul pentru care auzi asta de un milion de ori și într-o varietate de antrenamente este pentru că este cel mai important lucru pe care îl poti face pentru a preveni rănirea și a te asigura că de fapt activezi mușchii pe care doresti să-i lucrezi.
Angajarea zonei de centru nu trebuie confundată cu îndoirea sau aspirarea stomacului. Întărește mușchii abdominali și inferiori ai spatelui pentru a stabiliza coloana vertebrală și a permite o respirație adecvată. Încearcă să tusești. Simți acea senzație de stabilizare în secțiunea mediană?
Acesta implică nucleul.
2. Echilibru pe sezut
(de asemenea: stai asezat sau stau asezat pe oase) Oasele tale așezate se referă la – ai ghicit – oasele pe care stai, altfel cunoscut sub numele de oasele ischionale ale pelvisului tău. Ele se curbează pentru a crea două proeminențe osoase sub scaun, numite tuberozități ischiatice. Ar trebui să simți că două puncte de presiune se conectează pe saltea. Odată ajuns acolo, se implica zona centrala „nucleul” pentru a crea echilibru pe acele două oase.
3. Alungește-ți coloana vertebrală
(de asemenea: extinde sau alungește coloana vertebrală, găsește lungimea în coloana vertebrală, stai lung) Dacă te gândești singur: nu este posibil să-mi lungesc coloana vertebrală – atunci ai dreptate; anatomic, nu poți.
Dar ceea ce poti face este să întinzi mușchii și țesuturile moi care înconjoară coloana vertebrala. Poziția necorespunzătoare și activitățile zilnice care îți trag umerii înainte (cum ar fi stând la birou toată ziua, aplecându-te deasupra telefonului etc.) pot cauza strângere și scăderea flexibilității și a amplitudinii de mișcare.
4. Inchide Coastele
(de asemenea: închide cutia toracică, nu lăsa coastele să se evazeze, trage coastele în jos) Inchiderea coastelor este un alt mod de a-ti reaminti să antrenezi mușchii de bază pentru a susține în mod corespunzător coloana vertebrală. „Deschiderea” coastelor este o compensare obișnuită care se întâmplă atunci când cuiva îi lipsește puterea sau gama de mișcare pentru a efectua un exercițiu (cum ar fi atingerea deasupra capului) cu forma și aliniere adecvată. Pentru a închide coastele, se activeaza mușchii abdominali pentru a menține coloana neutră și pentru a permite respirația normală.
5. Rezista la greutate
(de asemenea: lupta împotriva forței) Credeai că trebuie doar să ridici greutățile? Se pare că trebuie să le rezisti. Este un memento pentru a împiedica gravitația să controleze mișcarea.
Pe măsură ce scazi o greutate (de exemplu, în faza descendentă a unei curle a bicepsului), nu lăsa ca forța greutății și forța gravitației să smulgă antebrațul în jos în mod necontrolat. În schimb, contracteaza mușchiul (în acest caz, bicepsul) pentru a rezista acelor forțe și pentru a menține controlul mișcării. Aceasta este valabilă pentru rezistența externă, cum ar fi ganterele, dar și pentru propria greutate corporală, cum ar fi coborârea picioarelor în timpul unui exercițiu dublu de cădere a picioarelor pentru abdomenul inferior.
6. Puls
(de asemenea: pulseaza, puls reps) Un „puls” este o mișcare parțială (gândiți-vă la ea ca la o versiune mini a exercițiului complet) și o tehnică de antrenament folosită pentru a adăuga stres suplimentar unui grup de mușchi.
Pulsarea unui exercițiu după ce ai finalizat un set de mișcare completă este o modalitate excelentă de a solicita și mai mult mușchii fără a adăuga greutate suplimentară.
7. Aterizare usoara
(picioare ușoare, aterizare moale) Acesta indicatie este adesea folosit în timpul exercițiilor de sărituri, cu impact ridicat sau pliometrice. Pentru a rămâne ușor pe degetele de la picioare, lasi degetele de la picioare să lovească mai întâi pământul (în loc să calci în jos cu tot piciorul). Apoi, foloseste mobilitatea gleznelor pentru a te rostogoli prin picioarele, până la mijlocul picioarelor, până la călcâi în timp ce iti îndoi genunchii. Acest lucru iti permite să distribui corect propria greutate pe măsură ce aterizezi și iti permite mușchilor să absoarbă cea mai mare parte a impactului în locul articulațiilor.
8. Arde
(de asemenea: simte arsura) Similar cu pulsul, atunci când se spune să „arzi”, se cere să efectu un exercițiu în mod repetat pentru a obosi complet mușchiul sau grupul muscular. Pe măsură ce mușchii încep să obosească și să utilizeze toată energia stocată, corpul tău eliberează acid lactic, care are ca rezultat o senzație de furnicături și arsură. Desigur, dacă această arsură se simte vreodată mai mult ca o leziune iminentă decât oboseala musculară, trebuie oprit imediat exercitiul.
9. Trageți omoplații înapoi
(prinde omoplații împreună, trage umerii în jos) După cum am menționat mai sus, multe dintre activitățile noastre zilnice ne fac umerii să cadă și să cadă înainte. Dar postura și alinierea corectă necesită ca omoplații să fie trasi mai degrabă înapoi decât înainte. Acest indiciu este deosebit de important atunci când efectuezi exerciții care vizează umerii, spatele și dorsale, deoarece trebuie să te asiguri mai întâi că omoplații sunt în poziția corectă înainte de a întări mușchii care îi înconjoară pentru a le ține la locul potrivit. Pentru a exersa, poti pretinde că există o foaie de hârtie între omoplați și că trebuie să i împreunezi pentru a o ține pe loc.
OFERTE & ABONAMENTE
Studioul este deschis
pe baza programărilor
Luni – Vineri: 07:00 – 21:00
Sâmbătă: 08:00 – 16:00
Duminică: evenimente ocazionale
Toate ședintele sunt NUMAI pe bază de programare.
Regulament Studio
Modificarea unei rezervari se face cu 12 ore inainte, in caz contrar acea sesiune se considera efectuata.
O sesiune are durata de 55 minute. In cazul unei intarzieri, sesiunea NU poate fi extinsa.
Preturile afisate sunt de persoana si au TVA inclus.
O sesiune privata efectuata din cadrul unui abonament semi privat, se achita cu diferenta de 50 Ron/sesiune.
Valabilitatea unui abonament se considera incepand cu prima sesiune efectuata. Sesiunile ramase dintr-un abonament expirat NU mai pot fi efectuate.
Sesiunile achizitionate NU pot fi returnate.