Pilates cu aparate

Reformer

Aparatul Reformer este o piesă tradițională a echipamentului Pilates, care arată ca un pat cu arcuri, un cărucior glisant, frânghii și scripete.
Originile datează de la studioul original Pilates din New York în anii 1920 și a fost proiectat de însuși Joseph Pilates.
Mulți oameni sunt destul de speriați de acest aparat când îl văd pentru prima dată, deoarece arată destul de intimidant și aproape medieval.
Lasa orice temeri deoparte, deoarece după doar unul sau două antrenamente pe un Reformer, iti vei da seama că este cel mai versatil și mai eficient echipament de exercițiu făcut vreodată… în plus, este foarte distractiv!
Arcurile care asigură o mare parte din rezistența sunt în general destul de puternice.
Majoritatea aparatelor au până la 5 arcuri și, atunci când sunt combinate, se poate adăuga o rezistență considerabilă.
Dimpotrivă, deoarece există cinci arcuri, folosirea doar a unuia sau a două dintre ele poate oferi o rezistență mai blândă în funcție de exercițiu și de mușchiul lucrat.
Este, în general, mai intens și mai dinamic decât Pilates la saltea, deoarece adaugă rezistență la exerciții prin utilizarea arcurilor care fac parte din aparat.

Pilates Reformer este superior exercitiilor efectuate la saltea, deoarece repertoriul de miscari disponibile este mult sporit, oferind mult mai multă varietate.
De obicei, exercițiile lucrează mușchii printr-o gamă largă de mișcări, ceea ce este ideal pentru dezvoltarea si tonifierea lor, precum și pentru creșterea stabilității prin articulații.

Cu Pilates Reformer poti sa lucrezi mai multe parti ale corpului individual decat la saltea.

Aparatul Reformer poate fi folosit ca instrument de antrenament încrucișat specific sportului. Lucrează la stabilizarea nucleului „centrului de forta”, care este vitală pentru orice atlet, precum și rezistența musculară, toleranța la lactat muscular, stabilitatea articulațiilor periferice, forța musculară, echilibrul, coordonarea și multe altele.

Aparatul Reformer este excelent și în scopuri de recuperare, deoarece permite clientului să se exercite într-un plan orizontal de mișcare și să nu fie încărcat vertical și să suporte greutatea prin picioare.
De exemplu, dacă un client a suferit o intervenție chirurgicală la genunchi sau o accidentare la genunchi, acest plan orizontal vă permite să întăriți mușchii piciorului printr-o gamă mai mare de mișcare folosind o rezistență mai ușoară decât greutatea corporală, grăbindu-și recuperarea printr-o mișcare controlată.

OFERTE & ABONAMENTE

Cadillac

Pilates Cadillac este un aparat care oferă beneficii ample pentru bărbați și femei de toate vârstele și abilitățile de fitness.

Cum functioneazã?
Cadillac-ul arată mult ca o masă mare cu un cadru metalic pe toate cele patru colțuri.
Mai multe elemente atârnă de bare care oferă utilizatorilor diferite opțiuni de exerciții.
Vei găsi arcuri pentru picioare, arcuri pentru brațe, bucle neclare de care să atârni, o bară de trecere și un trapez pentru o întindere și mai profundă.
Cadillac-ul Pilates este un instrument excelent pentru antrenamentul întregului corp.
Cu toate exercițiile diferite care lucrează „nucleul”, spatele, umerii și îmbunătățesc flexibilitatea, Cadillac-ul este o alegere excelentă atunci când cauti versatilitate în rutinele de antrenament.
Deși majoritatea oamenilor presupun că este mult mai dificil decât Pilates pe saltea sau Reformer, Cadillac-ul este o opțiune mai ușoară pentru persoanele cărora le este mai greu să se ridice și să coboare pe podea sau care urmează terapie fizică.
În plus, Cadillac-ul oferă mai multă variabilitate a exercițiilor decât Pilates Reformer sau Pilates Mat.

Beneficiile folosirii Pilates Cadillac:
Cadillac-ul Pilates oferă o varietate de mișcări și poziții ale corpului.
Curelele pot fi atașate de picioare sau brațe cu arcuri care creează mai mult sau mai puțină rezistență.
Pentru exercițiile bazate pe gravitație, te poti agata de buclele din material pufos care vor lucra atât mușchii superiori, cât și inferiori ai corpului.
„Miezul” tău va fi folosit pe parcursul majorității exercițiilor, ceea ce aduce beneficii coloanei vertebrale, echilibrului, forței și agilității generale. Cadrul metalic și trapezul pot funcționa și ca exerciții suplimentare bazate pe gravitație pentru ipostaze laterale și agățat cu susul în jos.

La ce rezultate mă pot aștepta folosind Pilates Cadillac?
Deși Cadillac-ul are un aspect intimidant, acest aparat este un instrument pentru oameni de toate vârstele și abilitățile atletice.
Similar cu Pilates Reformer, oamenii văd de obicei o îmbunătățire a posturii generale destul de repede.
Capul înalt, umerii pe spate și senzația unui „nucleu” mai puternic și mai stabilizat este de obicei primul lucru pe care utilizatorii îl observă. De asemenea tonifiere musculară în picioare, brațe, spate și zona abdominala.

Cum incep?
Instructorii noștri te vor putea ghida prin bucle, bretele și ipostaze ce iti va oferi cele mai bune rezultate posibile.
La fel ca și Pilates Reformer, turnul Pilates folosește arcuri pentru rezistență, iar arcurile și înălțimea lor pot fi ajustate pentru a adăuga suport sau provocare.
Turnul are o bară cu arc și o bară de împingere care poate fi suspendată de sus sau de jos, precum și arcuri cu bucle de mână/picior atașate.
Antrenamentul pe „Tower” permite corpului tău să se miște într-un mod complet diferit – și se simte foarte diferit, deoarece unghiul de tragere al arcurilor este destul de diferit de cel al reformatorului pe aceleași exerciții – de exemplu, picioarele în bretele se pot simți foarte diferite și pot accentua mușchii diferiți.
Feedback-ul clienților noștri este că aceștia primesc o întindere uimitoare.
De asemenea, turnul se pretează bine pentru a lucra asupra mobilității coloanei vertebrale și poate ajuta la stăpânirea mișcărilor, cum ar fi roll-up-ul și teaserul, ajutându-vă prin mișcare.
Clasele de turn combină elemente de „matwork” combinate cu arcurile turnului pentru a adăuga provocare, a facilita și a ajuta mișcarea.
Un antrenament cu „Tower” va acoperi toate grupele majore de mușchi, va lucra asupra rezistenței musculare, mobilității coloanei vertebrale și flexibilității.

Ladder Barrel

Joe a făcut „butoiul” Pilates din ceva mult mai surprinzător: un butoi de bere gol!
Astăzi este departe de umilul butoi de bere.
De fapt, acum este un echipament destul de mare și impunător, realizat din lemn și piele.
Si-a păstrat forma curbată, asemănătoare butoiului, iar acest lucru îl face să iasă în evidență față de restul echipamentelor de studio cu aspect rigid și cu aspect.
Având în vedere forma, nu vă va surprinde să aflați că suportă tipuri foarte diferite de mișcare față de masa de trapez (Cadillac), reformer și scaun.
Ladder Barrel provoacă stabilitatea de bază și puterea pasionaților de Pilates de fiecare nivel. Suprafața este ideală pentru exerciții de întindere și întărire, iar treptele din lemn oferă versatilitate pentru diferiți utilizatori. De asemenea, are o bază reglabilă pentru a se potrivi cu diferite lungimi de trunchi și picioare.
Pe lângă exercițiile de extensie și flexie, echipamentul poate fi folosit și pentru exerciții abdominale și mișcări oblice.
„Butoiul” forțează coloana vertebrală să se miște printr-o gamă de mișcare mai mare decât pe saltea sau pe alt echipament și acest lucru face ca aceste exerciții să fie unele dintre cele mai provocatoare din repertoriul Pilates.

Spine Corrector (Pilates Arc)

Corector al coloanei vertebrale

Acest echipament are poprietati similare cu „ladder barrel”, cu o suprafață mare curbată, fiind principala sa caracteristică.
Există totuși diferențe evidente între cele doua.
Pe lângă faptul că lipsește aspectul „scării”, corectorul coloanei vertebrale are și o curbă mai puțin dramatică decât „ladder barrel”.
Acest lucru reduce intervalul posibil de mișcare a corpului și poate fi privit ca o limitare.
În același timp, curba blândă poate fi un lucru bun atunci când este folosit pe un începător sau pe cineva cu o accidentare.
La fel ca și „ladder barrel”, corectorul coloanei vertebrale este folosit în principal pentru a ajuta mișcările coloanei vertebrale și pentru exerciții abdominale.
Datorită designului compact al corectorului coloanei vertebrale, acesta poate fi așezat cu ușurință deasupra mesei de trapez și reformer. Aceasta înseamnă că poate fi folosit cu alte piese de echipament pentru a crește aria de mișcare (și, prin urmare, provocarea) anumitor exerciții.

Beneficiile „spine corrector” si „ladder barrel”:
Cu excepția cazului în care ești un acrobat sau nu pictezi multe tavane, probabil că nu petreci mult timp rotind sau extinzându-ți coloana vertebrală.
Acest lucru poate să nu pară mare lucru, dar este de fapt cu adevărat problematic când vine vorba de coloana vertebrală.
Viața modernă ne obligă să petrecem ore întregi prăbușiți în fața unui computer, ceea ce are ca rezultat posturi cocoșate, dureri de spate și o mulțime de alte probleme de sănătate.
Pentru a contracara acest lucru – și pentru a ne menține coloana vertebrală sănătoasă – trebuie să ne mișcăm corpul în toate direcțiile.
Desigur, îndoirea laterală, extensia coloanei vertebrale, flexia și rotația coloanei vertebrale sunt posibile si fara, dacă ai încercat Pilates la saltea, vei ști că acesta este cazul.
Dar aceste suprafețe curbate susțin coloana vertebrală și o încurajează să se miște mai uniform atunci când creează aceste forme.
Acest lucru face ca aceste exerciții să fie mai sigure și mai realizabile, ceea ce este util în special atunci când vine vorba de predarea Pilates femeilor însărcinate, persoanelor cu leziuni sau începătorilor.
Acesta este unul din motivele principale pentru care la PilatesFIT Studio aceste 2 echipamente sunt esențiale pentru practicarea Pilates și de ce ne place să includem exerciții pe aceste echipamente în sesiunile noastre.

Pilates Chair

Primul scaun a fost proiectat de Joseph pentru a se transforma rapid și ușor într-un fotoliu. De aici și numele său.
Până de curând, scaunul era considerat o piesă de nișă a echipamentului de exerciții. Era cunoscut doar de adepții Pilates.
Încet, dar sigur, își face loc si în fitnessul de masă.

Caracteristici:
Scaunul este în esență o cutie (de obicei din lemn) cu un scaun căptușit deasupra și o pedală atașată de o parte a cutiei prin arcuri.
Aceste arcuri permit reglarea tensiunii pedalei și sunt folosite pentru a face exercițiile mai ușoare sau mai dificile.
În funcție de modelul de scaun, pedala este fie dintr-o singură bucată, fie împărțită la mijloc. O pedală împărțită face echipamentul mai versatil și suportă mișcări de tip rotație.
Două mânere detașabile în fiecare parte a cutiei. Acestea pot fi folosite pentru a face scaunul fie un echipament mai susținător, fie un echipament mai provocator pentru utilizator.

Cum functioneazã?
Scaunul este excelent pentru antrenamentul în picioare sau așezat.
Poate funcționa și pentru exerciții care sunt efectuate atât pe față, cât și pe spate, cum ar fi mișcarea de extensie a coloanei vertebrale numită „lebădă”.
Scaunul Pilates permite mai multă creativitate decât unele dintre celelalte aparate. Poate fi folosit din poziții atât în fața pedalei, cât și din poziții așezate cu pedala în spate.

Care sunt beneficiile scaunului Pilates?
Scaunul este excelent pentru recuperare. Oferă mediul perfect pentru ca oamenii să practice mișcările în picioare.
Acest lucru face ca scaunul să fie un echipament foarte funcțional.
Din acest motiv, instructorii de Pilates pot folosi scaunul pentru a progresa un client de la exerciții de bază la mișcări mai integrate în picioare.
Aceasta înseamnă că, odată ce cineva a stăpânit un exercițiu cum ar fi jocul de picioare la Reformer (care este practic o ghemuire efectuată întins), poate încerca apoi o versiune mai avansată a jocului de picioare în picioare folosind pedalele scaunului.
Și totuși, chiar dacă exercițiile pe scaun sunt în general mai provocatoare decât cele efectuate întins pe un Reformer, anumite caracteristici de design înseamnă că acest lucru nu trebuie să fie întotdeauna cazul.
Design-ul mânerului scaunului, de exemplu, permite ca scaunul să fie mai susținător pentru începători sau persoane cu leziuni.
Scaunul poate îmbunătăți performanța sportiva.
De fapt, în lumea Pilates scaunul este cunoscut a fi cea mai dificilă piesă de echipament.
Este foarte eficient pentru creșterea forței brațelor și picioarelor.
Din acest motiv, scaunul poate fi folosit pentru a îmbunătăți performanța sportivă la fotbaliști, schiori și atleti.
De asemenea, este excelent pentru susținerea sporturilor care necesită forță și mobilitate pentru partea superioară a corpului, cum ar fi tenisul și golful.
Practicanții de Pilates cu experiență pot folosi scaunul și pentru mișcări mai acrobatice.
Flotările folosind mânerele sunt un exemplu de exercițiu avansat care poate fi efectuat pe acest echipament.

MOTR – Movement on the roller

Designul inovator al MOTR vă permite să vă antrenați în opt poziții diferite ale corpului și să creșteți sau să coborâți rapid rezistența în timp ce vizați anumite grupuri musculare.
Tipurile de exerciții includ echilibru, „nucleu”, agilitate, partea superioară a corpului, partea inferioară a corpului, statul în picioare si multe altele.

Studioul este deschis
pe baza programărilor

Luni – Vineri: 07:00 – 21:00

Sâmbătă: 08:00 – 16:00

Duminică: evenimente ocazionale

Toate ședintele sunt NUMAI pe bază de programare.

Regulament Studio

Modificarea unei rezervari se face cu 12 ore inainte, in caz contrar acea sesiune se considera efectuata.

O sesiune are durata de 55 minute. In cazul unei intarzieri, sesiunea NU poate fi extinsa.

Preturile afisate sunt de persoana si au TVA inclus.

O sesiune privata efectuata din cadrul unui abonament semi privat, se achita cu diferenta de 50 Ron/sesiune.

Valabilitatea unui abonament se considera incepand cu prima sesiune efectuata. Sesiunile ramase dintr-un abonament expirat NU mai pot fi efectuate.

Sesiunile achizitionate NU pot fi returnate.