Accesorii in Pilates

Acestea sunt articole mici, cum ar fi mingi și benzi, pe care studiourile le oferă pentru a vă îmbunătăți antrenamentul Pilates.
Ele pot oferi sprijin și stabilitate sau pot oferi mai multe provocări, în funcție de mișcarea efectuată și de modul în care sunt utilizate.
Instructorii creativi se bazează pe recuzită pentru a adăuga varietate. Iată câteva dintre cele mai frecvent utilizate elemente de recuzită Pilates și cum și de ce le folosim:
1. Rolă de spumă
Aceast accesoriu versatil, un pilon al antrenamentului atletic și al reabilitării, este concepută pentru a netezi fascia.
Cu toate acestea, forma sa rotunjită înseamnă că poate interveni ca un corector al coloanei vertebrale.
Suprafața clătinitoare provoacă echilibrul.

2. Greutăți pentru mâini
În Pilates, folosim greutăți pentru mâini ușoare pentru a menține accentul pe întregul corp.
Greutățile de una sau două kilograme adaugă provocare.

3. Theraband
Această bandă lungă, elastică, disponibilă în diferite niveluri de rezistență, este grozavă pentru întinderea ischiobichilor și spatelui în timp ce stați pe saltea.
Banda poate adăuga rezistență și provocare în multe exerciții.

4. Overball
Această minge umflată putin este una dintre cele mai versatile și mai des întâlnite elemente de recuzită într-un studio de Pilates. Când este plasată între interiorul coapselor, gleznelor sau palmelor, mingea invită la angajarea mușchilor din jur.
Este, de asemenea, un instrument excelent de modificare atunci când este plasat sub coloana vertebrală sau șolduri pentru un sprijin suplimentar.
Femeile însărcinate pot folosi o minge în spatele mijlocului spatelui pentru a evita spatele plat pentru o perioadă lungă de timp.

5. Minge de tenis
Joseph Pilates a inventat câteva piese mici de echipament Pilates special pentru a angaja și a lucra picioarele, cel mai faimos fiind corectorul picioarelor. Dimensiunile mici și fermitatea mingilor de tenis le fac ideale pentru trezirea picioarelor. Încercați să rostogoliți talpa piciorului peste o minge de tenis în timp ce stați în picioare sau așezați. Mingile de tenis pot fi, de asemenea, plasate sub zone sensibile, cum ar fi șoldurile sau umerii, pentru o întindere statică sau un masaj ușor.

6. Franklin Ball
Aceste mingi mici, gonflabile, sunt folosite pentru a masa și a trezi mușchii și fasciile.
Plasate sub pelvis, partea inferioară a spatelui, umeri sau alte puncte strânse sau dureroase, Franklin Balls lucrează cu greutatea proprie a corpului pentru a elibera tensiunea.
Aceste bile pot fi folosite pentru prinderi statice sau le puteți glisa înainte și înapoi peste fascie pentru un automasaj.

7. Magic Circle
Poate cel mai cunoscut și versatil dintre toate elementele de recuzită Pilates, acest instrument înșelător de simplu are utilizări nesfârșite.
Un cerc ținut între glezne, coapse sau palme este un instrument util pentru a găsi linia mediană.

8. Bloc (caramida) de yoga
În cursurile de yoga, caramizile sunt folosite în mod obișnuit pentru a aduce podeaua mai aproape de tine.
La cursurile de Pilates Mat, aceste caramizi de spumă ferme, dar nu rigide, pot lua locul unui Cerc Magic sau al unui Overball.

Studioul este deschis
pe baza programărilor

Luni – Vineri: 07:00 – 21:00

Sâmbătă: 08:00 – 16:00

Duminică: evenimente ocazionale

Toate ședintele sunt NUMAI pe bază de programare.

Regulament Studio

Modificarea unei rezervari se face cu 12 ore inainte, in caz contrar acea sesiune se considera efectuata.

O sesiune are durata de 55 minute. In cazul unei intarzieri, sesiunea NU poate fi extinsa.

Preturile afisate sunt de persoana si au TVA inclus.

O sesiune privata efectuata din cadrul unui abonament semi privat, se achita cu diferenta de 50 Ron/sesiune.

Valabilitatea unui abonament se considera incepand cu prima sesiune efectuata. Sesiunile ramase dintr-un abonament expirat NU mai pot fi efectuate.

Sesiunile achizitionate NU pot fi returnate.