Tonifiaza musculatura avand ca rezultat coapse mai subtiri si un abdomen de invidiat.
Imbunatateste postura, si poate ajuta in recuperarea dupa durerile de spate si alte leziuni, intarind zona afectata.
Conexiunea dintre minte si corp/”Core” control, stabilitate si forta, acest “power-house” al corpului!
Ce inseamna de fapt?
Toate aceste cuvinte au o insemnatate mult mai mare decat doar niste expresii tot mai des intalnite in zona de fitness.
Joseph Humbertus Pilates era convins ca Pilates (sau „contrologia”, asa cum o numea el) era despre „coordonarea completa a corpului, mintii si spiritului”. Cand facem fiecare miscare cu atentie totala, corpul si mintea se unesc.
Principiile acestui antrenament – concentrare, control, precizie, respiratie si flux – sunt concepte cheie care sunt utilizate pentru a integra corpul si mintea. Poate ajuta astfel la constientizarea personala – constientizarea modului in care stai sau cum te misti si legatura dintre aceasta si anumite dureri sau disconfort.
Pilates este o forma de antrenament pentru tot corpul.
Spre deosebire de alte forme de antrenament, Pilates nu se axeaza doar pe anumite parti ale corpului. Antrenamentele de acest tip dezvolta forta si musculatura intr-un mod echilibrat si cresc flexibilitatea.
Beneficiile includ astfel cresterea fortei si a tonusului muscular, in special a muschilor abdominali, ai spatelui, soldurilor si feselor („muschii de baza” ai corpului), forta musculara pe ambele parti ale corpului, control muscular al spatelui si membrelor si stabilizarea coloanei vertebrale. Poate fi folosit in reabilitarea sau prevenirea leziunilor legate de dezechilibrele musculare, imbunatatirea coordonarii fizice si a echilibrului, relaxarea umerilor, a gatului si a spatelui sau reabilitarea leziunilor articulare si ale coloanei vertebrale.
Pilates chiar poate face o mare diferenta in viata ta, fara a avea efecte negative asupra corpului.
Este un antrenament revigorant ce pune accent pe o respiratie adecvata, aliniere corecta a coloanei vertebrale si bazin si miscari controlate si lente.
Calitatea miscarilor are o valoare mai mare decat un numar mare de repetitii.
Respirația corectă este esențială și te ajută să executi mișcările cu putere și eficiență maximă. Nu în ultimul rând, executarea unei respiratii corecte poate elimina stresul.
Dezvolti un centru puternic, sau un “miez”, daca ar fi sa traducem exact – abdominali in forma optima și un spate puternic. Miezul este format din mușchii abdominali adânci împreună cu mușchii cei mai apropiați de coloana vertebrală. Controlul miezului se realizează prin integrarea trunchiului, pelvisului și centurii umărului.
Dezvolti musculatura lunga si flexibilitate Antrenamentele mai convenționale sau tradiționale cu greutate tind să construiască mușchi scurți și voluminosi – tipul cel mai predispus la rănire. Pilates alungește și întărește, îmbunătățind elasticitatea musculară.
Pilates condiționează întregul corp, chiar și gleznele și picioarele. Nici o grupă musculară nu este prea antrenată sau sub pregătire. Întreaga ta musculatură este echilibrată și condiționată uniform, ajutându-te să te bucuri de activitățile zilnice și sport cu o mai mare ușurință, performanțe mai bune și mai puține șanse de accidentare. De aceea, atât de multe echipe sportive profesioniste și sportivi de elită folosesc acum Pilates ca o parte critică a regimului lor de antrenament.
Afli cum să te misti eficient si corect…
Exercițiile Pilates antrenează mai multe grupe musculare simultan în mișcări netede, continue.
Prin dezvoltarea unei tehnici adecvate, poti re-antrena corpul pentru a executa miscarile mai sigure și mai eficiente – de neprețuit pentru recuperarea rănilor, performanță sportivă, postură bună și sănătate optima.
E blând…
Multe dintre exerciții sunt efectuate în poziții înclinate sau așezate, iar cele mai multe sunt cu impact redus și parțial cu greutate sau rezistenta. Pilates este atât de sigur, incat este utilizat în facilitățile de kinetoterapie pentru a reabilita anumite leziuni.
…dar este si o provocare!
Modificările aduse exercițiilor permit o serie de dificultăți, de la început până la avansat. Se incepe cu un antrenament care este potrivit la momentul respectiv și se crește in intensitate pe masura ce conditia corpului tau se imbunatateste.
Antrenamente potrivite pentru oricine.
Daca esti incepator sau daca ai un stil de viata mai activ in ceea ce priveste sportul, daca esti tanar sau in varsta, acest tip de antrenament este potrivit pentru oricine. Antrenamentele se adapteaza in functie de nevoile individuale, si de aceea se recomanda un antrenor personal, pentru a modifica exercitiile la nevoie.
Cum incepi Pilates?
Ceea ce te atrage la un studio de pilates depinde de modul în care îți place să lucrezi, de locatie (aproape de locul de munca sau de casa), de programul tău și de cât de mult vrei să cheltuiești.
Pentru a incepe sa vezi rezultate cat mai bune se recomanda un minim de 10 sedinte de doua ori pe saptamana.
O sesiune demonstrativa este intotdeauna cea mai buna alegere pentru a testa studioul si facilitatile, antrenorii si modul de lucru.
Studioul este deschis
pe baza programărilor
Luni – Vineri: 07:00 – 21:00
Sâmbătă: 08:00 – 16:00
Duminică: evenimente ocazionale
Toate ședintele sunt NUMAI pe bază de programare.
Regulament Studio
Modificarea unei rezervari se face cu 12 ore inainte, in caz contrar acea sesiune se considera efectuata.
O sesiune are durata de 55 minute. In cazul unei intarzieri, sesiunea NU poate fi extinsa.
Preturile afisate sunt de persoana si au TVA inclus.
O sesiune privata efectuata din cadrul unui abonament semi privat, se achita cu diferenta de 50 Ron/sesiune.
Valabilitatea unui abonament se considera incepand cu prima sesiune efectuata. Sesiunile ramase dintr-un abonament expirat NU mai pot fi efectuate.
Sesiunile achizitionate NU pot fi returnate.